Café In den Ommelanden wint Gouden Tapknop 2007! Afdrukken E-mail

 

Hier wordt het beste biertje van Gelderland getapt !

 

Café In den Ommelanden uit Elst wint de Gouden Tapknop en wordt gekroond tot Top Horecazaak

 

gouden_tapknop.jpgNijmegen, 28 januari 2008 – Wie op zoek is naar het best getapte biertje van Gelderland moet naar café In den Ommelanden in Elst. Want deze horecagelegenheid is winnaar geworden van de Gouden Tapknop en daarmee gekroond tot Top Horecazaak 2007 van Gelderland. De bijzondere onderscheiding is vanmiddag uitgereikt aan Coen Damen van café In den Ommelanden door Frank Visser, Commercieel Manager van Heineken Nederland. “Niet alleen voelen gasten zich hier echt thuis, maar er wordt ook nog eens het beste bier van de omgeving getapt.” Verder won Café Zaal Vink uit Ooij de Zilveren en Café Restaurant Ons Huis uit Arnhem de Bronzen Tapknop. De winnaar van de Gouden Tapknop mag bovendien meedoen aan de landelijke finale op 12 februari. Hier staat het Gouden Fust op het spel, de prijs voor de Gouden Horecazaak 2007.

 

De verkiezing maakt onderdeel uit van het Goed Getapt Bier programma van Heineken Nederland. Jaarlijks doet aan dit programma een toenemend aantal horecaondernemers mee die Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben. In 2006 waren dat er 1.000 verspreid over het land. In 2007 deden al 1.300 ondernemers mee en voor 2008 worden 1.500 deelnemers verwacht. Het Goed Getapt Bier programma beoogt de kwaliteit en kwaliteitsbeleving van tapbier in de horeca structureel te verhogen waardoor een grotere klanttevredenheid ontstaat. “Uit de reacties van deelnemers blijkt dat het programma écht werkt. Gasten komen eerder en vaker terug”, aldus Visser.

 

Deelnemers aan het programma krijgen training in goed gastheerschap en een belangrijk onderdeel is natuurlijk het tappen van een perfect pilsje. “Tapbier is het lekkerste bier, míts je het op een goede manier serveert. In een schoon glas met de juiste schuimkraag en op de juiste temperatuur. Als die drie zaken kloppen, zoals bij café In den Ommelanden, dan heb je blije klanten”, legt meestertapper Frank Evers van Heineken Nederland uit.

 

Mystery guests bezochten alle deelnemende horecazaken. Mede op basis van die ervaringen zijn de winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Tapknop verkozen. Damen is blij met zijn verkiezing tot Top Horecazaak. “Van collega-ondernemers die eerder de Gouden Tapknop hebben gewonnen heb ik begrepen dat de gemiddelde bieromzet bij hen aantoonbaar is gestegen. Dan blijkt toch dat kwaliteit belangrijk is en dat gasten dat weten te waarderen.”

 

Alle deelnemers die met succes aan het Goed Getapt Bier programma 2007 in Gelderland hebben deelgenomen, kregen vanmiddag een certificaat én een Goed Getapt Bier-gevelschild uitgereikt. Dit schild is een waarborg dat gasten een horecazaak binnenstappen waar een goed biertje wordt getapt en goed gastheerschap hoog in het vaandel staat.

 

Top 3 Gouden Horecazaak 2007 Gelderland :


1. In den Ommelanden, Rijksweg Noord 19, 6661 KA Elst
2. Café Zaal Vink, Koningin Julianalaan 20, 6576 AR Ooij
3. Café Restaurant Ons Huis, De Brink 9, 6842 AT Arnhem

 

 

(Bron : www.heineken.nl - bedrijf - nieuws)

 

 
< Vorige   Volgende >