Café In den Ommelanden wint opnieuw de Gouden Tapknop! Afdrukken E-mail

 

uitreiking_gouden_tapknop_2008.jpgVoor het tweede jaar achtereen wint uitbater Coen Damen van café In den Ommelanden uit Elst de Gouden Tapknop. De prijs is in het leven geroepen om meer aandacht te besteden aan een perfect getapt pilsje, maar ook om het gastheerschap te stimuleren. Martin Moreiro (Peter Paul Muller) uit onder meer de serie Gooische Vrouwen reikte de prijs gisteren uit. Moreiro houdt in de serie zelf ook wel van een biertje.

 

De verkiezing van de Gouden Tapknop is onderdeel van het kwaliteitsprogramma "Goed Getapt Bier" Heineken Nederland. Meer dan 1.700 horecabedrijven met Heineken, Brand of Amstel op de tap, hebben hier dit jaar aan meegedaan.

 

In den Ommelanden in Elst won de prijs in de regio Zuid-Oost Nederland en daar is Coen Damen ontzettend blij mee. Als er bij hem in het café een nieuwe medewerker begint, wordt deze altijd eerst in alle rust ingewerkt. Vervolgens volgt deze medewerker een cursus bij Heineken Nederland, waarbij ze worden opgeleid tot barman of barvrouw. Pas als de basis goed is mag een medewerker zelfstandig achter de bar werken. "Vanaf dat moment word je beoordeeld door de mensen aan de andere kant van de bar. Dat zijn de mensen die het goed moeten vinden", zegt hij.

 

Wanneer er nieuwe gasten in het café komen, vraagt het personeel welk merk bier ze willen drinken en in wat voor glas het geschonken mag worden. "Vijf keer in het jaar komt de organisatie beoordelen hoe goed je het doet wil je kans maken op de Gouden Tapknop. We scoorden dit jaar bijna 97 procent. Ik had niet verwacht dat we de prijs opnieuw zouden krijgen omdat de regio (vorig jaar Afdeling Gelderland) nu een stuk groter is geworden. Zo werd ook de landelijke winnaar van 2007, bisto De Bok uit Boxmeer, bij ons ingedeeld. Dat we deze topzaak dit jaar achter ons laten is een fantastisch compliment."

 

Aanstaande zaterdag bestaat In den Ommelanden vijf jaar. Voor Damen is deze prijs het mooiste cadeau dat hij voor het jubileum kan krijgen: "Het is vooral belangrijk dat onze gasten vinden dat we het goed doen. Om het een keer van een ander te horen, is ook leuk. Maar het allermooiste van deze prijs, is dat het een teamprestatie betreft. Er staat bij ons dan ook een geweldig team achter de bar. Het winnen van deze prijs is natuurlijk fantastisch voor de sfeer binnen de groep.

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >