1 Juli 2008 : Invoering rookverbod in de Horeca Afdrukken E-mail

 

 

 rookvrije_horeca.jpg

Het zal u niet zijn ontgaan : Vanaf 1 juli geldt in alle horecagelegenheden van Nederland het rookverbod. Ook café In den Ommelanden ontkomt hier niet aan. De afgelopen weken zijn we echter druk in de weer geweest met de realisatie van een rookruimte.Vanaf 1 juli kunnen onze rokende gasten gebruik maken van deze nieuwe facitiliteit.

 

Waarom moet ook de horeca rookvrij?

 

Meeroken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom is in Nederland per 1 januari 2004 de rookvrije werkplek ingevoerd. De sectoren horeca, kunst & cultuur waren tijdelijk uitgezonderd. Vanaf 1 juli 2008 zijn ook deze sectoren rookvrij. Evenals de sportsector. Ook werknemers in de horeca hebben recht op een rookvrije werkplek.

  

Waar mag u vanaf 1 juli nog roken?

 

Vanaf 1 juli mag er nog gerookt worden in de buitenlucht en in de speciaal hiervoor ingerichte rookruimte. Indien het weer het toelaat, is het mogelijk om op de binnenplaats te roken. Dit binnenterras wordt op dinsdag, woensdag,donderdag en zondag om 23.00 uur gesloten. Op vrijdag en zaterdag sluit het binnenterras om 24.00 uur. Na die tijd is het enkel toegestaan om te roken in de rookruimte.

 

Invoering rookverbod

 

Om iedereen zo snel mogelijk te laten wennen aan het rookverbod, doen wij een vriendelijk beroep op onze gasten. Wij begrijpen dat de invoering voor veel van onze gasten erg vervelend is, maar kunnen zelf weinig aan de regelgeving veranderen. De rookruimte is in onze ogen een prima alternatief, dus maak hier gebruik van.

 

Wordt ergens gerookt waar dit niet is toegestaan? Meldt u dit dan s.v.p. aan het personeel. Wij zullen de roker vriendelijk verzoeken gebruik te maken van de rookruimte.

 

De rookruimte

 

Speciaal voor de rokers is er in de hoek van de serre een afgesloten rookruimte gebouwd. Via glazen deuren en panelen blijven de rokers toch betrokken bij het café. De rookruimte beschikt over een extra luchtafzuiging om de rooklucht te verdrijven.

 

In de rookruimte mag niet worden bediend door het personeel. Dit betekent dat u zelf uw drankje meeneemt in de ruimte. Omdat het voor het bedienend personeel niet is toegestaan om de rookruimte te betreden verzoeken wij onze gasten om de meegenomen glazen ook weer mee te nemen bij het verlaten van de rookruimte. Op deze wijze blijft de rookruimte ook netjes voor overige rokende gasten.

 

Zoals gezegd, begrijpen wij heel goed dat de invoering van het rookverbod in de horeca voor vele mensen heel vervelend is. Met de bouw van de rookruimte en de medewerking van al onze rokende gasten zijn wij ervan overtuigd dat na een periode van gewenning café In den Ommelanden gezellig blijft zowel voor de rokers als voor de niet-rokers.

 

Laten we er samen een succes van maken!

 
< Vorige   Volgende >